X
 01.02.2017 Култура

Фотографии кои покажуваат каде спијат децата бегалци

Од масовните движења на бегалци на Блискиот исток светот виде хаос, толпи луѓе пренесувани преку гранични премини, преку водени површини, вооружени лица и жртви.

Дете од Сирија


Оваа серија фотографии е на Магнус Венан и е со наслов „Каде што спијат децата“. Повеќе од 2,4 милиони деца од Сирија живеат како бегалци според УНИЦЕФ. Многу од овие деца го носат својот товар и одат далеку, некои работат за своите семејства, голем дел од нив се болни и гладни, некои ги имаат загубено своите родители, домови и шанси за образование, а многу ја имаат изгубено и привилегијата да спијат мирно.

Погледнете ги фотографиите во ГАЛЕРИЈА.
Подготвил: Марта Димитров

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура