X
 24.03.2015 Технологија

Компјутерски звуци кои ќе ве вратат во 90-те

Оние постарите, сигурно се сеќаваат како изгледаше и звучеше на самиот почеток, кога обично се воспоставуваше конекција преку dial-up модем.

Во тоа време постоеја различни звуци поврзани со компјутерите кои денесе сме ги заборавиле, но се длабоко во нашите сеќавања. Да се вратиме на некои компјутерски звуци кои веројатно не сте ги слушнале одамна.

1. 56k модем за поврзување2. 3.5 floppy drive звук3. You've got mail4. Windows 3.1 Startup звук и звукот за грешка

5. Windows 95 startup6. Mac startup/Crash звук7. ICQ звук за порака8. Windows 98 Startup звук9. Qsound Demo10. The hampster dance11. Dot Matrix печатар12. Компјутер од 1993 и Inkjet печатар13. AOL instan messenger

14. Flying toasters скринсејвер

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија