X
 25.11.2019 Живот

Препознајте емоционално насилство во семејството, порачува психологот Борјана Јанакиева-Заева

Многу родители се нашле во ситуација да викаат пред своите деца или кажале неубави зборови во лутина, при стрес. Но, ова секако не мора да значи дека е злоупотребување. Емоционалната и психолошка злоупотреба врз децата е секое однесување, говор и постапки од страна на родителите, старатели или други значајни личности во животот на детето кои се повторуваат и имаат негативно влијание врз менталниот развој на детето, вели психологот Борјана Јанакиева-Заева.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот