X
 26.07.2020 Забава

За сите филмомани: Дали можете да ги погодите овие филмови според една сцена?

Овој предизвикувачки квиз ќе тестира колку добро ги познавате вашите омилени филмови.

Тестот со 20 прашања, направен од Мајкл Роџерс за американската веб-страница „Плејбаз“, бара од вас да го именувате филмот врз основа на само една сцена. Квизот бара знаења во низа жанрови, вклучувајќи романса, комедија, драма и хорор.

Одговорите ги има на крајот од 20. прашање.

1)
1
 
1)  „Форест Гамп“

2) „Терминал“

3) „Челични магнолии“

4) „Мојата девојка“

2)
2

1) „Изгубениот свет: Паркот Јура“ (1997)

2) „Паркот Јура“ (1993)

3) „Животинска фарма“

4) „Аладин“

3)
3

1) „Титаник“

2) „Ромео и Јулија“

3) „Разум и чувствителност“

4)  „Лажното патување на Бил и Тед“

4)
4

1) „Време за убиство“

2)  „Џеки Браун“

3)  „Евтини приказни“

4)  „Убиј го Бил“

5)
5

1) „Приказна за играчките“

2)  „Шесто сетило“

3) „48 часа“

6)
6

1) „Државен непријател“

2) „Лоши момци“

3) „Луѓе во црно“

4) „Хауард Патката“

7)
7

1) „Твистер“

2) „Изгубена“

3) „Терминатор 2 - Судниот ден“

4) „Бетмен & Робин“

8)
8

1) „Борновиот идентитет“

2) „Борновата надмоќ“

3) „Спасувајќи го војникот Рајан“

4) „Апокалипса сега“

9)
9

1) „Танц со волците“

2)  „Храбро срце“

4) „Поштарот“

10)
10

1) „Шоуто на Труман“

2) „Вечното сонце на беспрекорен ум“

3) „Лажго, лажго“

11)
11

1) „Јади, моли се, љуби“

2) „Огледалце, огледалце“

3) „Убава жена“

12)
12

1) „Има нешто во врска со Мери“

2) „Приказна за играчките 4“

3)  „Свадбата на мојот најдобар пријател“

13)
13

1) „Сам дома 4“

2) „Сам дома 5“

3) „Сам дома 2“

14)
14

1) „Доверливо од Л.А.“

2) „Добри момци“

3) „Шесто сетило“

4) „Матрикс“

15)
15

1) „Били Медисон“

2) „Водаџија“

3) „Мал диктатор“

16)
16

1) „Џери Мегвајр“

2) „Кум III“

3) „Фирмата“

17)
17

1) „Мумија“

2) „Спасители во Австралија“

3) „Враќање во иднината III“

18)
18

1) „Мистична пица“

2) „Ерин Брокович“

3) „Невестата бегалка“

4) „Убава жена“

19)
19

1) „Сектата“

2) „Скалата на Јаков“

3) „Проект вештерката од Блер“

20)
20

1) „Талентираниот господин Рипли“

2) „Сонувам буден“

3) „Добриот Вил Хантинг“

Oдговори:

1. „Форест Гамп“
2.  „Изгубениот свет: Паркот Јура“
3. „Титаник“
4. „Евтини приказни“
5. „Шесто сетило“
6. „Луѓе во црно“
7. „Твистер“
8. „Спасувајќи го војникот Рајан“
9. „Танц со волците“
10. „Лажго, лажго“
11. „Убава жена“
12. „Има нешто во врска со Мери“
13. „Сам дома 2“
14. „Матрикс“
15. „Водаџија“
16. „Фирмата“
17. „Мумија“
18. „Невестата бегалка“
19. „Проект вештерката од Блер“
20. „Добриот Вил Хантинг“

Извор: Dailymail.co.uk
Фото: Playbuzz
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава