X
 28.11.2019 Култура

Работи што неизбежно им се случуваат на зависниците од книги

 1. Книгата СЕКОГАШ е подобра од филмот.

2. Кога читате книга пред да си легнете, продолжувате да читате, бидејќи... можете да спиете кога ќе умрете.

 

3. Поголемиот дел од платата оди за книги.


 

4. Не излегувате од дома затоа што имате книга за читање.


 

5. Се појавувате во понеделник со мамурлак.


 

... од крајот на последната прочитана книга.


6. Поминувате покрај книжарница и си велите дека имате премногу книги.

 

Потоа влегувате и купувате во секој случај, очигледно зошто.

7. Вашите книги се број 1 приоритет.


8. А кога книгата што сте ја читале завршува, завршува и вашиот живот

 

...сè до започнувањето на новата.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура