X
 30.01.2017 Технологија

Одлични едукативни апликации за вашите деца

Сите вие знаете дека таблетот може да го забавува вашето дете со часови, кога се` останато му станало здодевно. „Јутјуб“ изобилува со илјадници видеа за диносауруси, камиони и цртани, меѓутоа ако сакате да избегнете вашето дете да стане зависно од овие видеа, тогаш добро би било да искористите некои од следниве апликации во продолжение кои нудат одлични интерактивни активности за учење.

Апликации за писменост

„Мед Либс“ - Децата кажуваат зборови, а потоа се појавува интересна приказна.

„Продавница на Епл“
„Гугл плеј“


„Спаркл Фиш“- Слично, оваа апликација е игра која овозможува развивање на говорот и вокабуларот. Децата можат да се снимаат себеси и потоа да ја слушнат приказната.

„Ајтјунс“

„Епик!“ - Апликацијата е одлична библиотека за е-книги за деца. Исто така, има илјадници книги кои вклучуваат аудио.

„Гугл плеј“
„Продавница на Епл“

„Алиен Асајнмент - Интерактивна игра која на децата им овозможува да се движат додека учат десктриптивни концепти.

„Продавница на Епл“


„Ендлес ридер“ - Игра со зборови дизајнирана за вашите деца која и вас ќе ве привлече.

„Продавница на Епл“
„Гугл плеј“

tablet
Фото: Freepik

„Липа тиетр: стори мејкер“ - Оваа апликација е одличен начин за децата да ги научат сите елементи од една прикана и да ги поддржат сите оние кои се борат со пишувањето.

„Продавница на Епл“
„Гугл плеј“


„Стори корпс“- Непрофитна организација има за цел да собере интервјуа со луѓе кои оставаат наследство за иднината. Оваа апликација е одличен начин да се поддржи пишувањето и други проекти за писменост.

„Продавница на Епл“
„Гугл плеј“


Апликации за математика

„Апликации за учење на математика“ - Неколку апликации за математика за било кој опреативен систем.

„Суши манстер“ - Одлична математичка апликација полна со звучни ефекти и интересни ликови со што математиката е забавна за учење.

„Продавница на Епл“

Други апликации и игри

„Брејнпоп“ - Оваа апликација нуди бесплатни образовни филмови со квизови.

„Продавница на Епл“
„Гугл плеј“


„Луми кидс парк“ - Апликација која доби награда и која нуди одлични игри за учење за мали деца.

„Продавница на Епл“
„Гугл плеј“


„Диши, размислувај, решавај со Сесаме“
- Социјалното и емоционалното учење често пати не се наоѓаат на листата на предмети во училиштата поради ограничените ресурси и време, па затоа важно е да се развиваат овие вештини. Оваа апликација го нуди токму тоа.

„Продавница на Епл“
„Гугл Плеј“


„Тока Кичен Монстерс“ - Интерактивна игра која го истражува готвењето и инспирира креативност.

„Продавница вна Епл“
„Гугл плеј“


„Пи-би-ес кидс видео“- Апликација која вклучува стотици образовни видеа скроени за децата.

„Продавница на Епл“
„Гугл плеј“

„Пејпр“- Секој сака да црта, а оваа апликација не е само за деца.

„Продавница на Епл“
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија