X
 30.01.2017 Живот

Работи за кои луѓето најмногу жалат кога ќе остарат

Ако припаѓате на оние луѓе кои секогаш своите соништа ги ставаат на страна заради секојдневните обврски, време е тоа да го промените и на време да го свртите животот во вистинска насока.

Малкумина се лицата кои велат дека во својот живот не жалат за ништо. Сигурно и вие жалите за некои ваши постапки, или за оние кои не сте ги направиле. Времето за сите тече исто, а годините минуваат, па добро е на време да дознаете за кои работи би можеле да жалите ако не ги реализирате.

Ова се 15 работи за кои луѓето најмногу жалат кога ќе остарат :

1.    Ако не сте патували кога сте можеле

2.    Ако не сте научиле барем еден странски јазик

3.    Ако предолго сте останале во лоша врска

4.    Ако не сте користеле крема за сончање

5.    Ако не сте гледале во живо концерт на ваш омилен музичар

6.    Ако сте се плашеле нешто да направите, а сте сакале

7.    Ако не сте вежбале доволно

8.    Ако ве обликувале родовите стереотипи

9.    Ако не сте дале оставка на работата која не ја сакате

10.    Ако не сте се труделе доволно на училиште

11.    Ако не сте сфатиле колку сте всушност убави

12.    Ако сте се плашеле да кажете „Те сакам“

13.    Ако не сте ги слушале советите на вашите родители

14.    Ако во младоста сте мислеле само на себе

15.    Ако премногу сте се грижеле за тоа што мислат другите
Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот