X
 30.03.2023 Образование

Бесплатни онлајн курсеви од Технолошкиот институт во Масачусетс (МИТ)

На веб-страниците за онлајн учење има многу бесплатни курсеви, особено во областа на технологијата. Едни од најдобрите онлајн курсеви се оние на Технолошкиот институт во Масачусетс (МИТ). Во продолжение се дадени некои од најдобрите бесплатни онлајн курсеви што ги нуди овој универзитет на платформата „Ед-екс“.

- „Како да станете претприемач“ (Becoming an entrepreneur)
- „Сметачко размислување за моделирање и симулации“ (Computational Thinking for Modeling and Simulation)
- „Претприемништво 101: Кој е вашиот потрошувач?“ (Entrepreneurship 101: Who is Your Customer?)
- „Финансиско сметководство“ (Financial Accounting)
- „Основи на модерни финансии“ (Foundations of Modern Finance)
- „Вовед во сметачко размислување и наука со податоци“ (Introduction to Computational Thinking and Data Science)
- „Вовед во компјутерски науки и програмирање со 'Пајтон'“ (Introduction to Computer Science and Programming Using Python)
- „Машинско учење со 'Пајтон': од линеарни модели до напредно учење“ (Machine Learning with Python: From Linear Models to Deep Learning)
- „Анализа на синџирот за снабдување“ (Supply Chain Analytics)
- „Разбирање на светот преку податоци“ (Understanding the World Through Data)

Извор: Mashable
Насловна фотографија: Pixabay
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование