X
 30.04.2019 Технологија

Букурешт воведува бесплатен интернет

Градските власти на Букурешт соопштија дека граѓаните ќе можат да се вклучат на бесплатен безжичен интернет на јавните простори со помош на програмата WiFi4EU.

Луѓето што живеат во Букурешт ќе имаат слободен пристап до Wi-Fi на јавни простори, како што се паркови, јавни пазари, јавни згради, библиотеки, музеи…

Романскиот главен град во февруари доби неповратни средства во износ од 15.000 евра за инсталирање Wi-Fi мрежа во јавните простори. Властите ќе мора само да ги регулираат трошоците поврзани за претплата.

Мрежите нема да имаат комерцијални огласи и нема комерцијално да ги користат личните податоци.

Извор: МИА

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија