X
 30.09.2015 Култура

Репортажа од Македонија во 1960 година

Југославија, земја на контрасти. Така е претставена поранешна Југославија во една француска репортажа направена од Ирене Шањо.

Во репортажата, Шањо прави споредба меѓу традиционалното и модерното, а најголем дел од снимките што ги гледаме во видеото се направени токму во Македонија - Охрид, Преспа, Стоби. Филмот бил снимен во 1960 година.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура