X
 03.08.2018 Образование

Кристина Лефкова, психолог и психотерапевт: „Баба и дедо се херои на децата. Тие се особено важни во дигиталното време“

Совремието бара родителите повеќе време да поминуваат на работа, а помалку да им останува за децата. Ова време за игра со децата би го надополниле бабите и дедовците – вели Кристина Лефкова, психолог и психотерапевт

Тие отсекогаш имале многу важно влијание врз децата, a особено во денешно време, бабите и дедовците се повеќе од добредојдени. Децата можат многу да научат, да слушнат приказни од друго време, да изградат заеднички спомени.

Прочитајте повеќе на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование