X
 05.10.2021 Технологија

Футуристички гуми кои се речиси неуништливи

Гумите постојат за да можат автомобилите да се движат и затоа треба да се едноставни и досадни. Така? Не е така.

Во ова видео можете да видите напредни футуристички гуми кои се речиси неуништливи. Сигурни сме дека ќе бидете импресионирани кога ќе ги видите во акција.

Постојат гуми што може да ја променат формата врз основа на условите на патиштата и тоа им овозможува да возат и по плочници и по снег, па дури и по вода.

Тие се само едни од новите импресивни гуми што може да ги видите во видеото. Има уште многу, а можете да видите и објаснување што ги прави уникатни.


Извор: Interesting Engineering
Насловна фотографија: YouTube (printscreen)

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија