X
 12.10.2019 Живот

Најголемиот фотонатпревар ги објави финалистите - погледнете ги нивните неверојатни фотографии

Фотографијата е присутна веќе 200 години, а фасцинацијата на човештвото со фотографирањето се зголемува во последните неколку векови. Денес, тоа е еден од основните начини да се истражува и доживее светот. Всушност, фотографијата е толку големо нешто што сега постојат многу веб-страници посветени токму на фотографиите.

„Ајем“, една од таквите заедници, во моментов го одржува својот годишен натпревар за фотографија наречен „Ајем награди“ 2019 година.

Станува збор за фотографска заедница основана во 2010 година заедно со светскиот натпревар за фотографија. Според тимот на „Ајем“, учествуваат над 5.000 фотографи од целиот свет, со што се формира заедницата.

- Оттогаш, заедницата порасна и сега има околу 25 милиони фотографи, па воведовме различни можности за заедницата да профитира од нивната работа - објаснуваат од „Ајем“.

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот