X
 13.05.2020 Образование

Како се подготвуваат градинките за отворање?

Повеќе од извесно е дека градинките наскоро ќе се отворат. И покрај тоа што речиси сите се подготвуваат за работа по двомесечна пауза, сè уште немаат добиено насоки и протоколи за тоа како ќе изгледа заштитата на децата и на кадарот. Вработени и родителите кои ќе мора да ги носат децата во градинка се прашуваат и колку е можно да се одржува безбедностa на здравјето.
За тоа што се презема за отворање на градинките разговаравме со д-р Ангелчо Андоновски, член на Комисијата за заразни болести, кој ни објасни за дел од препораките што ова тело ги дало за да се направат протоколите за работење, прашавме и во МТСП, директори и вработени во установите за деца...

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование