X
 14.09.2020 Образование

Почнува вториот уписен рок на УКЛО

Во согласност со Конкурсот за запишување студенти на прв циклус студии на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола во академската 2020/2021 и по завршување на првиот уписен рок, УКЛО изготви Дополнителен конкурс за прв циклус студии за вториот уписен рок. Слободни се 1.874 места.

Пријавување на кандидатите: 14 и 15.09.2020
Претходна проверка на знаењата на англиски јазик:16.09.2020
(за студиските програми на англиски јазик)
Објавување прелиминарни ранг-листи: 17.09.2020
Објавување решенија за прием на кандидатите: 21.09.2020
Запишување на кандидатите: 23.09.2020
За сите заинтересирани кандидати за упис, УКЛО ќе спроведе и трет уписен рок на 24.09. 2020.

Конкурсот за упис за прв циклус студии во вториот уписен рок на УКЛО  е објавен на веб-страницата на УКЛО, како и на социјалната мрежа „Фејсбук“.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование