X
 06.02.2015 Образование

Бесплатни онлајн-курсеви кои започнуваат месецов


Факт е дека масивните бесплатни онлајн-курсеви не го добиваат истото медиумско влијание како изминатата година. Но, се' уште имаат големо влијание. Само месецов започнуваат дури 220 онлајн-курсеви на платформите за бесплатно образование.

Доколку имате слободно време или сакате да научите нешто повеќе од дадена област, ѕирнете ја целосната листа од курсеви што се нуди. Следуваат некои интересни кои го привлекоа нашето внимание.

Fantasy and Science Fiction: The Human Mind, Our Modern World“ - започнува на 2 февруари.

The Divine Comedy: Dante’s Journey to Freedom, Part 2 (Purgatorio)“ - започнува на 4 февруари.

Design Kit: the Course for Human-Centered Design“ - започнува на 9 февруари.

Positive Psychology“ - започнува на 9 февруари.

Introduction to Globalization and You“ - започнува на 23 февруари.


Комплетната листа пронајдете ја ОВДЕ.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование