X
 21.02.2015 Образование

Ретроспектива на ден 10 на автономните зони


Низ Македонија се окупирани четири факултети. Три од нив се при УКИМ, а еден при УКЛО. Дознаваме дека предавања неделава нема ниту на Ветеринарниот и Педагошкиот факултет.

Денес студентите од автономната зона на Филолошкиот/Филозофскиот факултет го прославија својот десетти ден откако ги окупираа своите факултети. Техничките факултети не заостануваат многу со оглед на тоа што тие започнаа со алтернативни предавања веќе наредниот ден.

Донирањето продолжува на сите факултети, но најкритична е ситуацијата на Градежниот, со оглед на тоа што студентите штотуку ја прогласија автономната зона.

Еве како изгледаше денов на автономните зони.

ГАЛЕРИЈА

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование