X
 11.03.2015 Култура

Згради кои ја покажуваат иднината на архитектурата


Влегуваме во нова ера од архитектурата - ера во која очекуваме нашите згради да бидат многу повеќе од покрив. Сакаме згради кои ќе не' инспирираат и ни помагаат за подобрување на околината, згради кои не' оставаат вчудоневидени и згради кои функционираат подобро заедно со најновите технологии и материјали.

Во една книга од ТЕД наречена „Иднината на архитектурата во 100 згради“ може да видиме вистински чуда во архитектурата кои постојат или се во изградба. Ова е само еден дел од нив.

ГАЛЕРИЈА

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура