X
 24.03.2015 Образование

Најдобрите книги за подготовка на TOEFL

Иако сите книги подолу се одлични водичи за подготовка на тестот TOEFL, сепак самите одлучете кои од нив ги задоволува вашите потреби.

 

toefl


Official Guide to the TOEFL Test With CD-ROM - ETS (Educational testing service), самите создавачи на ТОЕФЛ тестот, се и издавачи на овој водич со што претставува најважниот е една од најдобрите книги за овој тест. Водичот содржи автентични TOEFL прашања, примероци од тестови, одговори и објаснувања.

Barron’s TOEFL iBT with Audio CDs and CD-ROM - Оваа книга со причина е еден од подготвителните водичи за ТОЕФЛ тестот. Авторот, Памела Шарпе успешно и јасно ги пишува основите на TOEFL тестовите заедно со деловите слушање, зборување, читање и пишување.

Cambridge Preparation for the TOEFL (Book, CD-ROM, Audio) - Cambridge University Press е меѓу издавачите на ТОЕFL книги, цдиња/аудио пакет на пазарот.  Овој пакет нуди разновидни вежби за изградба на вештините и проверки за напредокот дизајнирани за подобрување на граматиката, вокабуларот, изговор и тестови за вештини.

Kaplan TOEFL iBT Premier 2014-2015 - Оваа книга нуди добро составени тестови за подготовка. Исто така содржи граматички вежби и објаснувања, инструкции и стратегии за тоа како да се направи тестот и совети за учење. Во глобала, оваа книга е најкомплетниот водич за ТOEFL.

Cracking the TOEFL iBT with CD-ROM, 2015 Edition
- Оваа ТОЕFL книга од Princeton Review е дизајнирана за да им помогне на учениците да го „дешифрираат“ тестот. Токму затоа нуди длабоки граматички објаснувања, тестови со одговори и стратегија за тоа како да се совлада целиот тест.

Бесплатна онлајн-верзија на тестот за англиски јазик ТОЕФЛ
Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование