X
 30.04.2015 Култура

Полицијата ширум светот


Знаеме дека Британците се секогаш учтиви, а тоа се однесува и на полицајците. Имено, тие не носат пиштоли. Од друга страна, јапонските полицајци носат пиштоли, но не смеат да ги користат во застанување соомничено лице.

Во Египет има полиција која ги чува националните знаменитости, како пирамидите. Не се чудете доколку видите полицаец на камила покрај некоја пирамида.

Во Русија, полицајките носат здолништа. Секако, тие не треба да бидат премногу кратки.

Во Франција, пак, некои полицајци патролираат на ролерки.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура