X
 22.05.2015 Култура

Индија каква што не сте ја виделе претходно

Сите западни медиуми се насочени да ја нападнат и посрамотат Индија. Се` што покажуваат е во симбол на „гладна, сиромашна Индија“. Генерализацијата за Индија е направена на таков начин што кога некој странец доаѓа во оваа земја, тој едноставно очекува да се соочи со сиромаштија.

 

индија


Меѓутоа, луѓето забораваат дека Индија е прекрасна земја и покрај нејзината сиромашна страна. Ви ги нудиме местата кои западните медиуми не сакаат да ви ги покажат.

 

Линк до галеријата.

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура