X
 04.09.2015 Култура

Книги што треба да ги прочита секоја жена

Шерил Сендберг од „Фејсбук“ неодамна даде интервју за „Њујорк Тајмс“ во кое зборува за својот професионален и приватен живот. Меѓу другото, таа обрна повеќе внимание на советување на жените, и тоа преку лични препораки за читање. Следуваат насловите.


„Bossypants“ - Тина Феј

Тина Феј дискутира за важните проблеми со кои се соочуваат жените на работното место секојдневно.


„Conscious Business“ - Фред Кофман

Темата на книгата е успехот, кој доаѓа природно кога дејствуваме етички правилно.


„A Short Guide to a Happy Life“ - Ана Квиндлен

Авторката гледа на начинот на кој жените се гледаат себеси во општеството.


„Now, Discover Your Strengths“ - Маркус Бакингем и Доналд О. Клифтон

Книгата ги советува читателите да се концентрираат на своите силни страни, наместо на слабостите, особено во случај на жените на работното место.


„Home Game“ - Мајкл Луис

Ова е хумористичен поглед на татковството гледано од машка страна во кое ќе се пронајдат жените.


„The Lean Startup“ - Ерик Рајс

Ова е водич за започнување бизнис со мал буџет во кој се охрабруваат жените да го направат првиот чекор кон успехот.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура