X
 06.10.2015 Образование

Фабрика која функционира како студентски дом


Што доколку вашата студентска година ја поминете во зграда која некогаш била фабрика? Тоа ќе го направат годинава 200 студенти на Глобалниот институт ЦИЕЕ во Берлин.

Институтот претворил стара фабрика за автомобилски делови во студентски дом. Новиот студентски дом бил дизајниран од Макро Си, а во него има соби, предавални, студио и сала. Во спалните, студентите ќе спијат на стар мебел кој бил поправен, а претходно се користел во фабриката.

ГАЛЕРИЈА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование