X
 08.10.2015 Образование

Училиштето каде децата сами си ја подготвуваат храната


Веќе читавме за самостојноста на јапонските деца, а оттаму и оваа вест изгледа логична. Се работи за јапонско училиште кое има специјална програма за подготовка на храна.

Имено, учениците се тие кои ја подготвуваат храната. На овој начин, тие учат за организирање и групна работа, а згора на тоа и учат како да готват.

Репортажата од училиштето покажува дека секое учење не мора да се одвива во училница.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование