X
 21.03.2015 Култура

Кој го измислил млечното чоколадо?

Млечното чоколадо е насекаде деновиве, но тоа не било така отсекогаш. Запознајте се со Даниел Питер, човекот кој заедно со својот сосед наречен Нестле го создаде чоколадото.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура