X
 16.10.2021 Образование

Најдобрите универзитети за бизнис и економија за 2022 година

„Тајмс хајр еџукејшн“ неодамна објави ранг-листа со најдобрите универзитети во светот во областа на бизнисот и економијата за 2022 година.

На листата има 795 универзитети лоцирани во 62 земји низ светот. Најголем дел од најдобрите 20 се во САД, а повеќе претставници има и Обединетото Кралство.

Првото место го делат два универзитети од САД.

Најдобри 5 универзитети за бизнис и економија

=1. Технолошки институт во Масачусетс, САД
=1. „Стенфорд“, САД
3. Универзитет во Кембриџ, Обединето Кралство
4. Универзитет во Оксфорд, Обединето Кралство
5. „Харвард“, САД

Листата со најдобрите 200 универзитети во областа може да ја најдете овде.

Извор: Times Higher Education
Фото: Pixabay
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование