X
 06.06.2017 Образование

Харвард исфрли 10 студенти за објавување на навредливи споделувања

Харвард е познат по „производството“ на најгрозоморните криминалци и терористи од втората половина на 20 век, но освен тоа, и по строгите казни за навредливите мемиња.

харвард

Најмалку 10 студенти во последните неколку месеци беа отстранети поради оваа причина. Во затворени групи на Фејсбук биле споделувани мемиња за Холокаустот и шеги за смртта на децата, како и расистички споделувања.

Студентите кои учествувале во групата добиле меил со најава дека содржината од групата ќе треба да ја објаснат, а дополнително ќе се одлучува дали ќе можат да присуствуваат на настава од есен.

Скриените групи се еден од начините преку кои „мемелордовите“ се популаризираат. Најмалку 10 студенти не се примени на Харвард оваа година, а признале само 5,2% од апликантите од класот од 2021.

Тешко е да се биде прифатен на универзитетот освен ако имате богати родители.
Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование