X
 09.08.2017 Култура

Најнови филмови кои може да ги гледате во СинеплексТЕМНАТА КУЛАПостојат и други светови освен нашите. ТЕМНАТА КУЛА на Стивен Кинг, амбициозна и комплексна приказна на еден од најпрепознатливите книжевни автори на нашето време доаѓа на големото платно. Последниот витешки војник, Роланд Дешаин (Идрис Елба) е во постојана битка со Валтер О Дим, исто така познат под името Човек во црно (Метју Меконахи). Одлучен е да го спречи уништувањето на ТЕМНАТА КУЛА која во целост го одржува целиот наш универзум. Додека судбината на световите виси на тенка линија, доброто и злото ќе се судрат во ултимативна борба, во која само Ролан може да го заштити Кулу од Човекот во црно.

АНАБЕЛА: ПОЧЕТОК
Неколку години по трагичната смрт на нивната ќерка, кукларот и неговата сопруга примаат во нивниот дом калуѓерка и неколку девојчиња од затвореното сиропиталите, по што набрзо тие стануваат мета на демонската кукла, Анабела.

Неделна програма 10.8. - 16.8.2017


Темната Кула
Секој ден:               15:40, 16:40, 17:45, 18:45, 20:00, 21:00    22:10, 23:00
Викенд: 13:40, 15:40, 16:40, 17:45, 18:45, 19:45, 21:00,  21:40, 23:00, 23:40

Валериан 3Д
Секој ден: 20:00, 22:30
Викенд: 14:40, 20:00, 22:30

Војна за планетата на мајмуните 3Д
Секој ден: 20:45

Данкерк
Секој ден: 20:15, 22:15

Човек-пајак: Враќање дома Дигитал 3D
Секој ден: 19:30, 21:30

Чувари на плажа
Секој ден: 17:15

Амитивил: Будење
Секој ден: 22:00

Неколку Кумови 2
Петок, сабота и вторник: 23:20

Анабела: Почеток
Секој ден: 20:00

ДЕТСКИ ФИЛМОВИ


Подлиот Јас 3 2Д
Секој ден: 15:00, 17:00, 19:00
Викенд: 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00

Подлиот Јас 3 3Д
Секој ден: 16:00, 18:30
Викенд: 12:00, 14:00, 16:00, 18:30

Автомобили 3Д
Викенд: 12:40

Емотикони 3Д
Секој ден: 15:20, 17:30, 19:15
Викенд: 11:30, 13:20, 15:20, 17:30, 19:15

Емотикони 2Д
Секој ден: 16:20, 18:00
Викенд: 12:20, 14:20, 16:20, 18:00


*Cineplexx го задржува правото за промена на редовниот репертоар.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура