X
 28.09.2017 Култура

Најтажната фотографија некогаш направена

фото
Фото: Troy Moth

„Кога пристигнав до депонијата, огнот и чадот од него се издигнуваа високо над мечката.

Останав без зборови, во целосен шок од она што го видов. Кога ја направив фотографијата, мечката се сврте полека и влезе во чадот, исчезнувајќи од мојот вид. После тоа, не ја видов уште еднаш.

Ми беше потребно долго време да ја обработам фотографијата, и уште не можам да ги опишам чувствата што ме обземаат. Сè што знам е дека е единствената фотографија што сум ја направил, а ме расплакала. И сигурен сум дека има многу да ме научи“.

Автор: Трој Мот
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура