X
 08.10.2017 Наука

Кратка историја на забранетите броеви

Велат дека пенкалото е помоќно од мечот, а властите често пати се согласуваат и ја потенцираат оваа реченица. Од забрана на религиозни области и револуционерни манифести, до цензурирани и запалени книги, знаеме колкава може да биде моќта на зборовите за промена на општествениот поредок.

Но иако ви се чини чудно, и некои броеви се сметале доволно опасни за да бидат забранети. Во продолжение дознајте нешто повеќе за историјата на нелегалните броеви.

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука