X
 19.10.2018 Живот

Најдобрите фотографии од дивината за 2018 година

Натпреварот за најдобри фотографии од дивината заврши. Природонаучниот музеј во Лондон ги објави победниците, а фотографиите откриваат изобилство, издржливост и ранливост на животот на Земјата.

Победничките фотографии беа избрани од повеќе од 45.000 записи од 95 земји за нивниот уметнички состав, технички иновации и вистинско толкување на природниот свет. Интернационалното жири главната награда му ја додели на холандскиот фотограф Марсел ван Остен за неговата фотографија под наслов „Златниот пар“.

- Како што ги разгледувавме фотографиите, постојано се на враќавме на оваа - вели Роз Кидман Коз, претседавачот на панелот на судии.

Во продолжение погледнете ги победничките фотографии.

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот