X
 19.11.2020 Образование

Може ли да се учи инструмент онлајн? Како изгледа час по пијано

Овој час ќе ја работиме двогласната ивенција во А-мол од Јохан Себастијан Бах, кој е композитор од барокот и тој е математика во музиката. Одликата на барокот е моторичност и прецизност во ритамот и во темпото. Сега ги градиме овие два такта како кула, па го спојуваме тој дел, па одиме понатаму.

Вака започна индивидуалниот онлајн-час по пијано на седмоодделенецот Матеј Поповски и неговата професорка од училиштето „Илија Николовски Луј“, Светлана Димитриевска. Таа свиреше на пијано и со телефонот в раце се трудеше да му долови на Матеј како да ги отсвири нотите, а тој ја следеше.

Деца.мк имаше можност да присуствува на еден ваков индивидуален час и да види како изгледа дете да учи да свири на инструмент на далечина. Димитриевска работи комбинирано, со компјутер и со телефон, но телефонот е попрактичен кога треба да се демонстрираат движењата од сите страни.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование