X
 24.07.2018 Образование

Математичка игра: Погоди го бројот

Комбинирајте ги 6-те дадени броја со математичките операции (собирање, одземање, множење и делење) за да го добиете бараниот број или приближен број до бараниот. Време 2 минути.
Бараниот број:

Преостанато време:

120

Броеви на располагање:

Математички операции:

+
-
*
/
(
)

Ваша формула:

 
Избриши
Крај

НОВА ИГРА

 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование