X
 24.09.2018 Образование

Нема авторитет со мини-здолниште и длабоко деколте. Облеката зборува многу за наставникот

Облекувањето е важно, но однесувањето е уште поважно. И едното и другото се поврзани. Наставник кој знае како да се однесува секогаш е и пристојно и уредно облечен, велат педагозите

Училиштето е огледало на општеството. Наставниците се најважните личности, кои се пример, на кои ќе се угледуваат учениците. Нивното однесување, изгледот и начинот на комуницирање имаат големо влијание врз животот на децата и токму поради тоа, тие треба да се изборат да бидат луѓе вредни за почит во околината. Почитувањето на младите генерации кон постарите е многу важно бидејќи вообичаено тие ги усвојуваат и ги прифаќаат вредностите на повозрасните. Во реалноста сликата е малку поинаква.

Продолжението на текстот прочитајте го на Деца.мк, на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование