X
 28.03.2017 Образование

Зошто луѓето толку се вознемируваат за математиката?

Дали некогаш кога сте имале тест по математика сте почувствувале засилено чукање на срцето и потење на рацете?

Ова се нарекува математичка анксиозност и ако ви се случува, тогаш не сте сами. Истражувачите сметаат дека околу 20 проценти од популацијата страда од оваа појава. Што всушност се случува и како може да се реши проблемот?

Орли Рубинстајн ја истражува оваа појава и дава предлози за надминување на вознемиреноста и подобар успех во полето на математиката.

Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование