X
 02.11.2022 Технологија

Бесплатни телефонски апликации за чување фотографии

Сигурно на многумина им се случило по грешка да избришат фотографија од телефонот. Најтешко е кога случајно ќе ја форматирате мемориската картичка и ќе изгубите сè.

Печатењето фотографии веќе е историја, но сите сакаме да чуваме одредени фотографии за спомен. За среќа, постојат апликации кои се наменети за архивирање на фотографиите од паметните уреди и нивно чување во случај на ненамерно бришење.

Во продолжение следуваат неколку бесплатни апликации за архивирање фотографии кои може да ви помогнат да одбегнете губење на драга фотографија. Апликациите се за телефони на „Андроид“.

1. „Диск дигер“ (Disk digger)
2. „Дампстер“ (Dumpster)
3. „Дип имиџ рикавери“ (Deep image recovery)
4. „Рестор имиџ“ (Restore image)
5. „Фото рикавери“ (Photo recovery)

Извор: Hocu
Насловна фотографија: Pixabay
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија