X
 28.01.2015 Образование

Корисни апликации за наставниците по сите предмети

Образованието станува сè повеќе зависно и одредено од технологијата. Веќе сега ги замислувам учениците од иднината загледани во своите компјутерски екрани додека професорот ја набљудува нивната работа.


Добриот наставник и добриот професор на денешницата треба да напредува со чекорот на времето, имплементирајќи новости во методите кои вклучуваат секакви апликации и алатки. Токму затоа, оваа листа направена од Грег Нансен е толку интересна и корисна.

Имено, на листата се наоѓаат 64 апликации меѓу кои може да се најде нешто за секоја училница. Целосната листа проверете ја ОВДЕ.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование