X
 28.02.2015 Култура

Портрети од луѓе на возраст од 1 до 100 години


Откако живеел одредено време во Русија, овој фотограф добил желба да ја покаже убавината на оваа земја на остатокот од светот, а особено руските луѓе. Тој сакал да ги сподели со светот сите разлики во убавината кои ги забележува. Во период од две години, тој сретнал повеќе од 230 луѓе и направил нивни портрети. Проектот има 100 фотографии од луѓе на возраст од една до сто години.

ГАЛЕРИЈА

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура