X
 15.03.2015 Култура

Како настанале и како се прошириле најголемите светски религии

Интересно видео кое ги прикажува најзначајните историски случувања кои влијаеле врз настанувањето на големите светски религии. Во хронолошки приказ погледнете што го поттикна христијанството, будизмот, исламот и другите вери.

 

религија


Преку следење на временската линија во неколку минути прикажани се најважните места, години и втемелувањето на најголемите светски религии и клучните историски случувања кои ги обележале. 

 

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура