X
 23.03.2015 Култура

Идејно решение за факултетските згради на ФИНКИ и ФФОСЗ

Хармонични факултески згради со современ архитектонски израз, со дискретен и ненаметлив изглед што може да се поврзе со архитектонскиот израз на постојниот универзитетски кампус.

 

решение

 

Ова е замислата и идејното решение на групата архитекти Јован Ивановски, Горан Мицковски, Паолина Милушева, Николче Арсов и Павел Вељаноски, кои учествуваа на неодамнешниот конкурс за новиот изглед на зградите за Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – ФИНКИ и Факултетот за физичко образование, спорт и здравје – ФФОСЗ во Скопје. Нивното идејно решение беше откупено од организаторите на конкурсот, односно од Министерството за образование и наука.

 

ГАЛЕРИЈАЛинк до целиот текст.

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура