X
 14.07.2015 Образование

Објавени се прелиминарните резултати од државната матураОбјавени се прелиминарните резултати од државната матура. Рокот за поднесување приговори ќе трае три дена. Тие што ќе имаат забелешка од резултатите треба да се обратат кај предметните комисии во училиштата и приговорите да ги поднесат во писмена форма.

ЛИНК ДО РЕЗУЛТАТИТЕ

Просечната оценка во јунската сесија, по сите предмети и во сите средни училишта е 3.37 и е повисока во однос на минатата учебна година кога средниот успех беше 3.11

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование