X
 25.09.2015 Уметност

Модерна верзија на "Пат околу светот за 80 дена"


Како дете, Лехел Ковац сонувал за пат околу светот како Филиас Фог, ликот од неговата омилена детска книга, „Пат околу светот за 80 дена“ од Жил Верн. Во книгата, Фог добива кладба за пат околу светот за 80 дена. Ковац патува околу светот поинаку.

Тој е илустратор кој создаде сопствена верзија од авантурата од 80 дена. Тој го користел „Google street view“ за да ги црта локациите ширум светот кои сака да ги посети. Сега, илустрациите сака да ги направи разгледници, за што му е потребна помош на „Кикстартер“. Разгледниците погледнете ги во галеријата.

ГАЛЕРИЈА

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Уметност