X
 24.12.2015 Образование

Утре ќе бидат објавени прашањата за екстерно тестирањеДржавниот испитен центар информира дека на 25 ти декември ќе бидат објавени прашањата за екстерното тестирање за учениците од завршните години на средното образование. Објавениот базен со прашања ќе содржи повеќе од 85 000 прашања. Базата е освежена со 20% нови прашања.

Во следните две недели поточно до 08.01.2016 година, јавноста ќе може да остава коментари за конкретните прашања. Прашањата за кои ќе има валидни и конструктивни коментари ќе бидат соодветно корегирани.

Со цел прочистување на базата и зголемување на квалитетот на прашањата ги повикувам сите засегнати страни (ученици, професори, родители) да се вклучат во проверка на прашањата и заеднички да ги подобриме. Веб страницата на која може да ги видите прашањата и да оставате коментари на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование