X
 21.01.2016 Образование

Мicrosoft создава нова "Minecraft" игра за училиштата

minecraft 

 

Американските и финските наставници соработуваат заедно со цел да создадат едукативна верзија од една од најпознатите игри на денешницата „Мinecraft“.

 

„MinecraftEdu“ започна со работа пред неколку години. Компанијата Microsoft, која и` плати на Minecraft 2.5 милијарди долари во 2014 година, велид ека сега ќе ја додадат играта во своето „портфолио“ и наскоро ќе бидеме сведоци на раѓањето на „нова и проширена верзија“ на „MinecraftEdu“, наречена „Minecraft:Education eddition“.

„MinecraftEdu“ во основа е истата игра меѓутоа е поставена од страна на меѓународен тим на наставници за да вклучат помагала со кои играта се користи полесно за алатка за учење во училниците. Иницијативата е поддржана од творецот на Мinecraft, Мojang и може да се прилагоди во повеќе од 40 земји во светот во секоја предметна област - од јазик, историја па се` до уметност.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование