X
 21.02.2016 Забава

Дали можете да ја решите оваа загатка со храмот?

Вашата експедиција конечно пристигна во срцето на еден антички храм. Но, како што ги проучувате натписите во темнината, две снопчиња на зелен чад излегуваат. Ѕидовите започнуваат да се тресат. Големиот песочен часовник започнува да течес и имате помалку од еден час пред да се испразни. Еден глас ви кажува дека треба да избегате кога тоа ќе се случи. Дали можете со помош на математиката да избегате од храмот?

 

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава