X
 24.07.2016 Култура

Проблемите на човештвото остануваат нерешени


Миграција, војна, глад, тероризам се денешните теми на разговор во светот. Ова се и темите за инспирација за најновите илустрации на уметникот Гундуз Агајев. Уметникот ни покажува што му се случува на светот преку неговите сатирични, но реалистични илустрации. Светот се развива секојдневно, но проблемите на човештвото остануваат нерешени.

ГАЛЕРИЈА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура