X
 16.12.2016 Култура

Канада има влада каква што секој би посакал!

влада

 

Канадо, каков кабинет имаш!


Министерот за здравство е доктор.
Министерот за транспорт е астронаут.
Министерто за национална одбрана е ветеран.
Министерот за млади е на возраст под 45 години.
Министерот за земјоделие и агро-храна е поранешен земјоделец.
Министерот за јавна безбедност и подготвеност за итни случаи бил извидник.
Министерот за иновации, наука и економски развој бил финансиски аналитичар.
Министерот за финансии е успешен бизнисмен.
Министерот за правда бил обвинител и е лидер на Првите нации.
Министерот за спорт и лицата со попреченост е параолимпиец со оштетен вид.
Министерот за рибарство и океаните, и канадска крајбрежна стража е Инуит.
Министерот за наука е медицински географ со докторат.

Во новите Министри се вклучени:

Министерот за имиграција, државјанство и бегалци бил имиграциски критичар.

Во кабинетот има и научници, а тој е составен од 50% жени.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура