X
 03.10.2017 Образование

Над 1.000 онлајн-курсеви во октомври - Запишете се денес

kurs

Во многу делови од светот училишната година веќе официјално е почната. Во октомври над 1.000 онлајн-курсеви ќе почнат со нивната работа, овозможувајќи ви да бидете дел од бесплатните курсеви од топ-универзитетите.

Во продолжение ви нудиме неколку предлози.

- Будизмот и модерната психологија - Роберт Рајт, Универзитет Принстон, 2 октомври (6 недели)

- Ефективен алтруизам - Брајан Сингер, Универзитет Принстон, 2 октомври (9 недели)

- Причини за климатските промени - Универзитетот во Берген, 2 октомври (3 недели)

- Римска архитектура Универзитет Јејл, 2 октомври

- Поглед низ фотографии
- Музејот за модерна уметност, 2 октомври (6 недели)

- Грчка и римска митологија - Универзитетот во Пенсилванија, 2 октомври (10 недели)

- Уметност и истражување: Музејските наставни стратегии за вашата училница
- Музејот на современа уметност, 2 октомври (4 недели)

- Класична социолошка теорија - Универзитет во Амстердам, 2 октомври (8 недели)

- Разбирање на мозокот: Невробиологија на секојдневниот живот - Универзитетот во Чикаго, 2 октомври

- Шпанија на Дон Кихот - Автономен универзитет во Мадрид, 3 октомври

- Вовед во здравјето и благосостојбата - Државен универзитет во Аризона, 9 октомври (8 недели)

- Западна цивилизација: Античка и средновековна Европа - Државниот универзитет во Аризона, 9 октомври (53 недели)

- Вовед во сончевите системи, астрономија - Државен универзитет во Аризона, 9 октомври (53 недели)

Доколку сакате да го земете курсот бесплатно, изберете „Full Course, No Certificate“ или опцијата „Audit“ кога ќе се запишувате. Доколку сакате официјален сертификат што покажува дека успешно сте го завршиле курсот, тогаш ќе треба да платите.

ТУКА можете да погледнете и други курсеви.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование