X
 20.08.2020 Образование

Би го пуштиле ли детето на училиште? Анкета за родители на деца до 3. одд.

Учениците од 1. до 3. одделение ќе одат во школо, освен ако родителите не решат поинаку. Останатите новата учебна година ќе ја почнат онлајн. Исклучок може да има во општините во кои има добра епидемиолошка состојба. Во тој случај општините ќе треба да поднесат барање кое ќе биде разгледувано во министерствата за образование и наука и за здравство, а препорака ќе даде Комисијата за заразни болести, па Владата ќе одобри настава со физичко присуство. Кога ќе почне школската година, засега не се знае.

Дали би дозволиле детето да следи класична настава. Ве молиме пополнете ја анкетата на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование