X
 26.06.2020 Образование

Со колку гласови ќе победи кандидатот за ректор на УКИМ?

Почна гласањето за ректор на најголемиот државен универзитет во земјава, „Св. Кирил и Методиј“. Според Статутот на УКИМ, гласањето се спроведува во моментов – почна во 12, а ќе заврши во 14 часот. Гласањето е тајно, а го спроведува Универзитетската изборна комисија. Во продолжение се делови од правилата од Статутот на УКИМ според кои денеска ќе се одвива гласањето, како ќе се пребројуваат гласовите, со колку гласови ќе биде избран победникот кој ќе го добие мандатот за наредните три години.Подготвил: В.И.И. / vesna.ivanovska@fakulteti.mk

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование